Selecteer een pagina

Wijkvereniging Boerenburg krijgt hulp bij hun burgerinitiatief ”Ons Huis”. De Koninklijke Nederlandse Heide Maatschappij (KNHM) heeft een fonds opgericht om burgerinitiatieven te helpen verwezenlijken. Dit Kern met Pit fonds heeft Wijkvereniging Boerenburg uitgekozen als haalbaar doel. De wijkvereniging wil nog dit jaar een eigen onderkomen. De KNHM helpt met workshops en coaching om dit doel te bereiken. Als het lukt krijgt de wijkvereniging een bedrag van 1000,- om het project verder af te maken. De gratis workshops zijn voor iedereen toegankelijk. Informatie op www.knhm.nl/workshops.
Enkele andere wijkverenigingen in Noordwijk hebben al een eigen honk. Helaas is binnen de wijk Boerenburg geen geschikte ruimte beschikbaar. Het burgerinitiatief van de Wijkvereniging wordt nu gericht op de mogelijkheid een container/kantoorunit tweedehands aan te schaffen en deze, liefst midden in de wijk te plaatsen. Natuurlijk zijn hulp van de gemeente en politiek onontbeerlijk.
Op de startbijeenkomst van Kern met Pit Zuid Holland werd een mooi gedicht voorgedragen en uitgereikt. Het is geschreven door de dichter W. Bauwer.

 

Met opgestroopte mouwen
durft wijkvereniging Boerenburg
te dromen van een mooie eigen ruimte.

Ze zien een veilige haven
waar kinderen altijd kunnen spelen,
waar jongeren niet hangen,
maar weer geloven in een nieuwe dag.

Ze zien een verblijf
waar alle nationaliteiten
hun wijsheid willen delen.

De wijkvereniging weet,
Ons Huis wordt pas een thuis
als er naast de koffie en de thee
ook nog liefde
wordt geschonken.