Selecteer een pagina

Beste leden,
Graag informeer ik u zover als wij weten over de stand van zaken met de werkzaamheden op het Gruenepad.

Maandagochtend hebben wij bij het zien van de werkzaamheden onmiddellijk contact gezocht met politiek en gemeente. Er zijn vragen gesteld aan de burgemeester. Antwoorden hebben we nog niet gekregen, maar wel een uitnodiging van de Taskforceleidster Esther Romp om te praten over het gebruik van de containers door de wijkvereniging.
De omwonenden hebben een brief gekregen en een lijst van vragen en antwoorden van de bewonersbijeenkomst. (De gele briefjes) Deze stuur ik hierbij aan u door.

Wij hinken op twee gedachten. Wij zijn boos dat wij hierover niet eerder hebben kunnen meepraten. Dat het zomaar wordt neergeklapt terwijl de bezwaarprocedure nog niet eens open staat omdat de aanvraag voor de omgevingsvergunning nog niet is gepubliceerd.

Maar het helpt dat de burgemeester de plaatsing even heeft uitgesteld, en we zijn blij dat wij als wijkvereniging een plek kunnen gaan krijgen. In het gesprek over het gebruik van de containers door de wijkvereniging, zullen we de volgende dingen vragen.
We willen graag een aantal dagdelen vast voor ons gebruik hebben met een sleutel. Een kast voor onze spullen zou ook leuk zijn. En een plekje voor een paar buiten bankjes, zodat we met de buurtbewoners buiten kunnen zitten als het mooi weer is. Waar het om gaat is dat we er een gezellige plek van maken waar iedereen blij mee is.

Maandag 12 maart maken we gebruik van ons inspraakrecht waarbij wij zullen uitspreken dat wij de ruimte willen uitbreiden met een keuken en sanitair blok en een tweede ruimte waardoor we een gezellige ruimte voor alle bewoners kunnen krijgen, bruikbaar is voor iedereen. Dit wordt dan 19 maart in de gemeenteraad besproken.

Het staat een ieder natuurlijk vrij om bezwaar te maken tegen de plaatsing van de containers, maar wij gaan dat niet doen. Wij zien het als een kans om een plek te maken waar iedereen blij mee is, en waardoor de overlast in de toekomst voorkomen gaat worden.

Vriendelijke groet,
Namens het bestuur,

Ineke vd Meulen
Secretaris
Wijkvereniging Boerenburg