Selecteer een pagina

Containers worden 29 april geplaatst op het Gruenepad.
Voor een aantal bewoners voelt dit niet goed. Er is angst voor nieuwe escalaties. Men vindt het een beloning voor slecht gedrag, en men vindt dat de gemeente over de bewoners heen gewalst is.
Voor de angst wil ik wijzen op de jeugdwerkers en boa’s die vaak aanwezig zullen zijn. Daarnaast kun je natuurlijk overlast melden bij de politie. Desnoods anoniem bij 0800-7000. U hoeft dan niet bang te zijn voor gepest omdat u gebeld heeft.
De containers zijn geen beloning voor slecht gedrag in het verleden, maar voor verbetering van het gedrag in het afgelopen half jaar.
Er is slecht met de bewoners en wijkvereniging gecommuniceerd omdat men bang was dat hierdoor vertragingen zouden ontstaan en geen plek zou zijn gerealiseerd voor de zomer en voor de Ramadan. Men is van mening dat de plek essentieel is in het voorkomen van nieuwe calamiteiten. Dit was natuurlijk zonder meer een foute inschatting van de inspraakbehoefte van de bewoners. Of het anders was gegaan als ze wel die inspraak hadden gezocht blijft de vraag.
Maar nu de positieve kant. De kantoorunit-achtige containers worden geplaatst. Voor de opening heeft Wijkvereniging Boerenburg contact over het gebruik van de ruimte. Hoewel het geen echt buurthuis is, wordt het wel een wijkontmoetingsplaats.
Wij gaan zorgen dat we daar regelmatig activiteiten en inloopuren gaan regelen. De koffie zal warm zijn en bij mooi weer kunnen we buiten zitten en onze kinderen samen laten spelen. We kunnen filmavonden organiseren voor de jongere jeugd en samenwerken met de oudere jeugd en jongvolwassenen, die hier een prettige plaats vinden en geen redenen meer hebben om te ontsporen. We kunnen een naaiclub beginnen en een yogaclub. Plannen genoeg.
Wilt u meedoen?
Contact: info@boerenburg-noordwijk.nl
Telefoon 06-22324182