Selecteer een pagina

Thuis komen te zitten vanwege arbeidsongeschiktheid? Ben je net moeder geworden? Of ben je verhuisd? Een levensveranderende gebeurtenis kan ervoor zorgen dat je veel alleen bent. Dit kan een eenzaam gevoel geven. Kinderen leggen vaak zo makkelijk contact; hoe werkt dat eigenlijk in de volwassen wereld? Hoe maak je vrienden? En welke negatieve gedachten zitten in de weg om op iemand af te stappen?

In deze cursus ga je actief aan de slag om vriendschappen op te bouwen. Vrienden hebben is fijn en hierdoor hoef je je in de toekomst minder eenzaam te voelen. Bovendien kan een vriend je steunen in moeilijke tijden.

Inhoud bijeenkomsten:

 • Je leert meer over je eigen rol in vriendschappen en over zelfvertrouwen en zelfbeeld
 • Je krijgt meer zicht op je eigen wensen en grenzen
 • We gaan oefenen met contacten leggen, zodat de drempel om iemand aan te spreken verlaagd wordt
 • We wisselen ervaringen met elkaar uit, zodat je je gesteund voelt
 • Je krijgt gerichte handvatten om toe te passen in het dagelijks leven
 • Je maakt een persoonlijk plan van aanpak

Voor wie:

De cursus is bedoeld voor volwassenen die:

 • Actief aan de slag willen gaan om nieuwe vrienden te maken
 • Bereid en in staat zijn naar zichzelf te kijken en te leren

Praktische info

 • Deze groepstraining bestaat uit 6 wekelijkse bijeenkomsten en een terugkombijeenkomst.
 • Geplande data: 3, 10, 17 en 24 april en 1 en 8 mei 2021. De terugkombijeenkomst is na 2 maanden – neem je agenda mee. Tijd: 10-12 uur. Kun je deze data/tijden niet? Stuur mij dan een bericht: mochten er genoeg deelnemers zijn dan plannen we andere data.
 • Aantal deelnemers: 6 – 8
 • We starten waarschijnlijk met online bijeenkomsten. Hopelijk kunnen we later ook fysiek bij elkaar komen – dit is afhankelijk van de RIVM regels op dat moment. Dit zal dan zijn in een openbare ruimte in Noordwijk.
 • Als je een laptop of tablet en een wifi verbinding hebt kun je in principe meedoen. Uitleg over het programma ZOOM volgt via de email en komt aan bod tijdens de cursus zelf.
 • Vóór de training is er een intakegesprek om te kijken of de training past bij jouw situatie.
 • Kosten: 30 euro voor de gehele cursus.

Over de trainer

Mijn naam is Monica Bunnik en ik woon sinds een paar jaar in Noordwijk. Ik ben getrouwd en ik heb een dochter van 6 maanden. Mijn missie is om mensen met elkaar te verbinden.

Ik heb gewerkt als trainer voor organisaties zoals Shell, Nespresso en Orthocenter. Ik heb een masterdiploma Communication Studies. Ik heb een trainersopleiding gedaan en bovendien heb ik via Indigo (de ontwerper van de cursus) een train-de-trainer met betrekking tot deze cursus gevolgd.

Ik deel graag mijn eigen ervaringen en kennis met je, zodat je in de toekomst vaardig bent en meer zelfvertrouwen hebt in het maken van nieuwe vrienden.

Aanmelden

Heb je interesse in het volgen van de cursus? Stuur dan een email naar: mail@monicabunnik.nl . Uiterste inschrijfdatum: 22 maart 2021. Geef hierbij aan dat je je aanmeldt voor de cursus ‘Vrienden maken’. Ik neem dan contact met je op voor het maken van een afspraak voor een intakegesprek.

Of neem een kijkje op de website van gemeente Noordwijk