Selecteer een pagina

Nationale Buitenspeeldag 8 juni 

Binnenkort is er weer de landelijke Buitenspeeldag, woensdag 8 juni van 14:00-16:00 uur vindt dit in onze wijk plaats bij het Blauwe Huis aan het Gruenepad.

Sinds 1994 wordt er in Nederland elk jaar een Nationale Buitenspeeldag gehouden (tweede woensdag in juni). Op die dag worden overal in ons land straten afgesloten voor verkeer, zodat kinderen er zonder gevaar naar hartenlust kunnen spelen.

De Nationale Buitenspeeldag vraagt op een speelse manier aandacht voor een kindvriendelijke inrichting van buurten en straten. De actie doet een beroep op buurtbewoners en voorbijgangers om hun verkeersgedrag onder de loep te nemen. De actiecomités nodigen vertegenwoordigers van de gemeente uit om bij de actie aanwezig te zijn. De gemeente kan zo op een directe manier in gesprek komen met kinderen en ouders uit een buurt of straat. De problemen die kinderen en ouders in hun buurt of straat ervaren, kunnen dan besproken worden en er kunnen oplossingen en ideeën aangedragen worden.

Uit voorgaande buitenspeeldagen blijkt dat het contact dat op deze wijze gelegd wordt tussen buurten en gemeente vaak leidt tot aanpassingen en verbeteringen, bijvoorbeeld snelheidsbeperkende maatregelen, veilige oversteekplaatsen of gewoon meer speelruimte.

Dus kinderen, neem je vriendjes en vriendinnetjes mee en kom naar het Gruenepad waar er een parcours wordt uitgezet met diverse spelletjes; we gaan o.a. spijkerbroek hangen, ontstopper schieten, waterballon vangen en nog veel meer. Vanaf 14.00 uur staan we voor je klaar. Dat wordt veel plezier met uiteraard een drankje en gezonde traktatie en na afloop nog een klein kadootje.