Selecteer een pagina

Zaterdag 17 september is het World Cleanup Day. Wij organiseren in Noordwijk een leuk evenement die dag en hopen zo veel mogelijk deelnemers te bereiken. Zie hier de link naar het Facebook event:

https://fb.me/e/2byHR3EiH

De Grondstofjutters aanpak startte in 2015 in Katwijk. In 2022 kunnen strandgangers een tas lenen in Wijk aan Zee, Noordwijk, Katwijk, Wassenaar, Scheveningen, Zuiderstrand, Westland en Hoek van Holland. Borden bij strandopgangen met de tekst “Aan de wandel? Neem een juttas mee!” attenderen bezoekers op de mogelijkheid een steentje bij te dragen aan een schoon strand. De speciaal ontworpen juttassen zijn te leen bij bijna 90 horeca-ondernemers op het strand. Bij inlevering is een volle juttas bij de paviljoens een kop koffie, ijsje of ander bedankje waard. Zo werken de paviljoens met wandelaars samen aan een plasticvrije zee door eigen stranden schoon te houden.
Op World Cleanup Day, zaterdag 17 september, wordt de Grondstofjutters aanpak gevierd met een beach cleanup bij Breakers Beach House (Zeereep 106) het strandpaviloen van Huis ter Duin.

Om 10:00 uur trapt de wethouder het evenement af. Vervolgens krijgt iedereen een speciale juttas en grijper en wordt het strand ontdaan van zwerfafval. Bij terugkomst bekijken we wat er allemaal gevonden is en sluiten we gezamenlijk af met een drankje.

Zien we jullie 17 september om 10:00 uur?