Selecteer een pagina

Belangrijke Adressen in de Wijk

Hier vindt u adressen die voor u belangrijk kunnen zijn, voor als u met vragen zit of ergens advies of hulp bij nodig hebt.

Heeft u een suggestie voor een vermelding op deze pagina, geef het aan ons door.

Energiecoach

Jaap van Duin

Energiebesparing

Energiebesparing tips kunt u raadplegen op de website van Stichting Huurdersbelangen Noordwijk. De energiecoach van de SHN is voor zowel huurders als woningeigenaren. Voor zonnepanelen is het aan te bevelen de bezonning van uw dak te laten meten. Boven de 85% is de investering weer terug te verdienen. Wilt u een afspraak met de energiecoach, die gratis en vrijblijvend is, dan kunt u een afspraak maken via: https://www.bespaarafspraak.nl/noordwijk/ of via gemeente Noordwijk 071 36 60 000.

 

FIXI

 

De losse stoeptegel in uw straat, het kapotte lantaarnpaallicht of allerlei andere ergernissen en goede ideeën kunt u melden bij Fixi. Dit is een internetapplicatie om problemen of ideeën te melden via computer of smartphone.  Je meldt bijvoorbeeld afgebroken straatmeubilair, grote stukken afval waar het niet hoort of je wens voor een speeltuintje op een bepaalde plek. Gemeente Noordwijk krijgt de meldingen en pakt deze waar mogelijk ter verbetering op. De melder wordt hiervan op de hoogte gehouden. Je kunt op de site https://fixi.nl direct meldingen doen. Wil je op de hoogte worden gehouden, dan moet je je registreren en vervolgens de melding doen.

Museumbezoek

Sanija Hodzic

In groepsverband bezoeken van bijv. musea in en rond de bollenstreek. Voor opgave en vragen kun je contact opnemen met Ineke van der Meulen via info@boerenburg-noordwijk.nl of 06-22 32 41 82.

Schuldhulpmaatje

Je hoeft niet machteloos toe te kijken als iemand financiële problemen heeft of schulden. SchuldHulpMaatje is de juiste partner hiervoor. In Noordwijk wordt het werk van SchuldHulpMaatje uitgevoerd door Stichting Hulp In Noordwijk. SchuldHulpMaatje in Noordwijk is een initiatief van de Parochiekern Sint Jeroen en Maria ter Zee en de Protestantse Kerk Noordwijk. Mensen in Noordwijk, Noordwijkerhout en De Zilk met administratieve en financiële problemen of vragen kunnen nu op een heel eenvoudige manier hulp vinden. Iedereen die op www.schuldhulpmaatjenoordwijk.nl klikt kan direct aangeven dat zij of hij graag hulp wil hebben. Een SchuldHulpMaatje helpt waar mogelijk om de administratie of financiële problemen op orde te brengen, of u te helpen de juiste hulp te vinden. Het zijn geschoolde vrijwilligers, dus de hulp is gratis! Blijf niet te lang worstelen met je probleem en vraag hulp! 

Stichting Thuishuis Noordwijk is een vrijwilligersorganisatie die zich inzet om eenzaamheid onder ouderen te voorkomen en te verminderen. Dit doen wij in Noordwijk, Noordwijkerhout en de Zilk. U vindt deze organisatie via deze Link

Verbeter de Buurt

Landelijke website voor alle soorten meldingen aan de gemeente waar u op dat moment verblijft. Dit is van scheve tegel, overlast, vervuiling ed. Over het algemeen reageert de gemeente heel snel op uw bericht.

Wandelclub

 

Als wijkvereniging hebben we ook een wandelclub, elke woensdagmiddag om 14.00 uur vertrekt de club bij het Blauwe Huis. Via een whatsappgroepje houden we elkaar op de hoogte van de plannen voor die middag. Wil je meedoen? Geef je op bij het secretariaat (Ineke van der Meulen) en ik voeg je toe aan de whatsappgroep  via info@boerenburg-noordwijk.nl of 06-22 38 22 41.

 

Zwerfvuilprikgroep

Ineke vd Meulen

Wekelijks gaat een groep wijkbewoners op stap om de wijk schoon te houden, dit is meestal op maandag. Wil je meedoen? Materiaal krijg je uitgereikt. Ook als je zelfstandig een stuk wijk wilt schoonhouden kun je je hiervoor opgeven en spullen krijgen. Aanmelden via Ineke van der Meulen via info@boerenburg-noordwijk.nl of 06-22 32 41 82.