Selecteer een pagina
Na het opheffen van de lockdown eindelijk gelegenheid voor een museumbezoek.
Met twee auto’s vertrokken we om 10.00 uur, vanaf vaste verzamelplek bij de pizzeria op het Rederijkersplein. Gezellig wandelen door een klein stukje Leiden. Het derde steegje links op de Haarlemmerstraat en daar is het Boerhavemuseum. Een vriendelijke gids vertelde wat we allemaal kunnen, nee moeten, bekijken. Te mooi om te missen. De film in het eeuwenoude snijtheater, waar de geschiedenis van de wetenschap wordt getoond. Het is het onderwerp van dit interessante museum. Eerst bekijken we de pandemie tentoonstelling. De meeste ziekten zagen er heel gemeen uit. Hoera voor de vaccinatie. De enorme¬† zolders van het Boerhave staan vol met allerlei interessante artikelen waarmee de mensheid vroeger de kennis vergrootte en de gezondheidszorg verbeterde. Natuurlijk staan er ook veel opstellingen waar je zelf even wat mee kon doen. Zelf heb ik met een soort stethoscoop de geluiden van de longen en het hart beluisterd. Naar piepje zit er in je longen bij astma. We hadden ook nog een wiskundepuzzelkelder in gekund. Maar de koffie sprak ons meer aan. Wat een heerlijkheid, met lekkers en goed gezelschap in de zon. Zo lusten we er nog wel eentje.
Het volgende museumbezoek staat gepland voor vrijdag 6 mei, we gaan dan naar het Rijksmuseum in Amsterdam.